• home
 • video
 • pas verschenen

  Roma-voorzitter Pallotta 3 maanden niet welkom in de Champions League

  James Pallotta haalde vorig seizoen stevig uit naar de wedstrijdleiding in de Champions League.

  De Europese voetbalbond UEFA heeft AS Roma-voorzitter James Pallotta drie maanden geschorst. De Amerikaanse zakenman krijgt die straf nadat hij vorig seizoen stevige kritiek had geuit aan het adres van de scheidsrechters na de terugwedstrijd van de halve finales van de Champions League tegen Liverpool.

  Ook nog boete van 19.000 euro voor wangedrag supporters

  Pallotta mag van september tot december geen wedstrijden meer bijwonen die door de UEFA zijn georganiseerd. Hij mist zo alle wedstrijden van AS Roma in de groepsfase van de Champions League.

   

  AS Roma won eind vorig seizoen zijn terugwedstrijd in de halve finales van de Champions League met 4-2 van Liverpool. Dat was niet genoeg om de 5-2-nederlaag op Anfield weg te poetsen. 

   

  Pallotta noemde de wedstrijdleiding na afloop "een slechte grap". De voorzitter van AS Roma wees onder meer naar een niet-bestrafte handsbal van Trent Alexander-Arnold en een overtreding op Patrik Schick in het strafschopgebied.

   

  Volgens hem had AS Roma ook nog twee strafschoppen moeten krijgen. "Onacceptabel", mopperde Pallotta. AS Roma moet ook een boete van 19.000 euro betalen omdat supporters zich tijdens de return misdragen hebben.