• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook Bottas blijft Mercedes trouw: "Team toont vertrouwen in mij"

  Valtteri Bottas rijdt zeker nog een derde jaar in een Zilverpijl.

  Na de contractverlenging van Lewis Hamilton heeft Mercedes ook Valtteri Bottas langer aan zich gebonden. De Fin tekent een contract voor 2019 met een optie op een extra seizoen. "Met die zekerheid kunnen we ons nu volledig focussen op het kampioenschap."

  Mercedes liet Lewis Hamilton gisteren een van de meest lucratieve contracten uit de geschiedenis van de Formule 1 tekenen. Maar de Britse renstal is ook tevreden over de prestaties van ploegmaat Valtteri Bottas. De 28-jarige Fin tekent een contract voor een derde jaar bij Mercedes.

   

  "Dit is fantastisch nieuws", zei Bottas. "Ik heb dit seizoen een stap voorwaarts gezet, maar ik heb het gevoel dat er nog meer in zit. Het team toont veel vertrouwen in mij. Ik kijk ernaar uit om voort te werken met het team."

   

  "We hebben een woelige titelstrijd, maar nu de toekomst duidelijk is, kunnen we er ons volledig op focussen. Ik wil ervoor zorgen dat het team in 2020 niet moet twijfelen om nog eens voor mij te kiezen."

   

  Teammanager Toto Wolff zegt dat het karakter van Bottas de doorslag geeft. "Hij is uiteraard razendsnel, maar heeft ook een goede werkethiek. Die ingrediënten heb je nodig om een sterk duo op het startgrid te brengen."

  Tweets: