• home
 • video
 • pas verschenen

  Lotto-Soudal is gehalveerd: "Maar er is nog strijdlust in het team"

  Thomas De Gendt en André Greipel.

  Thomas De Gendt zit wel nog in de Tour, André Greipel is al naar huis.

  Voor Lotto-Soudal is de Tour de France voorlopig geen Tour de chance. De Belgische ploeg heeft nog maar 4 renners in koers. Hoe wil het management de komende Tour-ritten aanpakken? "Elke dag is een nieuwe kans."

  Sergeant: "We denken niet aan doemscenario's"

  "Dit is niet de manier waarop we het ons hadden voorgesteld", opende Marc Sergeant met een understatement. Lotto-Soudal verloor met Tiesj Benoot, Jens Keukeleire, André Greipel en Marcel Sieberg al vier pionnen. "We zitten nog maar in de helft van de Tour. Dat geeft geen goed gevoel."

   

  André Greipel stapte gisteren op weg naar Alpe d'Huez af. "We waren er absoluut verrast door, maar als je ziet wie het gisteren niet gehaald heeft, dan is het ook te begrijpen. Ik denk dat de opeenvolging van bergritten er voor hem te veel aan was."

   

  Was de passage door de Alpen te zwaar? "De tijdslimiet was te scherp, niet alleen gisteren. Het was op voorhand al bijna onbegonnen werk. Tijdens de rit werd het toch aangepast. Ze zagen het wellicht aankomen. Dat is toch vrij speciaal."

   

  "In de eerste beklimming zag je ook overal renners, alsof ze een tijdrit aan het rijden waren. Dat had ik nog nooit gezien. Let op, ze doen het zichzelf aan. Movistar opent de boel en daar zijn ze hier voor. Maar ze zetten veel druk op de rest."

   

  En nu? "Ik heb in het begin van de Tour al gezegd dat iedere dag een nieuwe kans is. We hadden geen klassementsman, dat verandert niets. Of ik aan de Tour van 1995 denk, toen we met twee Lotto-renners in Parijs aankwamen? We denken niet aan die doemscenario's. Je moet iedere dag nu nemen zoals de dag komt en elke kans moet je grijpen."

  De Geyter: "Er is nog strijdlust in het team"

  Sporza ging ook aankloppen bij CEO Paul De Geyter. "Er is nog strijdlust in het team en we willen absoluut nog een mooi resultaat. Er is niemand die zegt: we rijden tot Parijs en dan mogen we naar huis. Helemaal niet."

   

  "Maar gisteren was de stemming uiteraard bedrukt. Dit is niet wat je ervan verwacht had. De jongens hebben er keihard voor gewerkt en nu zitten ze een beetje als geslagen honden bij elkaar."

   

  Hoe reageren de sponsors? "De commentaren zijn bemoedigend. Zij zien ook dat dit niet komt door een mindere voorbereiding. Het gaat over een samenloop van omstandigheden en het parcours. ASO moet daar over nadenken. Zo wordt de rit naar de Champs-Elysées een heel klein WK voor de sprinters."

  "André heeft zich paar keer kwaad gemaakt tegen de jury"

  André Greipel sneuvelde gisteren, ook al omdat de Duitser naar eigen zeggen niet aan de klink van de volgwagen wilde hangen.

   

  "Ik zat gisteren in de volgwagen bij André. Hij is daar ongelofelijk consequent in. Hij heeft zich een paar keer kwaad gemaakt tegen de jury over heel duidelijke gevallen."

   

  "Ik begrijp dat en respecteer dat. Maar het speelt nu niet in ons voordeel. Mochten sommige renners dezelfde attitude gehad hebben als André, dan zou er nu een heel pak renners meer onderweg naar huis zijn."