• home
 • video
 • pas verschenen

  België laat podiumplaats glippen in prestigieuze landenprijs in Aken

  De Belgische jumpingploeg mocht lang dromen van een overwinning in de Landenprijs in Aken, maar door enkele dure fouten op het einde eindigden ze pas op de zesde plaats.

  België maakte een uitstekende indruk in de eerste ronde van de landenprijs. Yves Vanderhasselt debuteerde sterk met Jeunesse: hij moest slecht één strafpunt incasseren wegens tijdsoverschrijding. Gregory Wathelet en Pieter Devos bleven foutloos, waardoor de vier strafpunten van startruiter Nicola Philippaerts werden geschrapt.

   

  De Belgische jumpingploeg stak zo zijn hand uit naar de overwinning. Met slechts één strafpunt na de eerste ronde moest het enkel Zwitsersland en Nederland voor zich dulden, zij bleven foutloos.

   

  Nicola Philippaerts deed de hoop nog wat oplaaien door foutloos te starten in de tweede ronde, maar dan begon de Belgische motor te sputteren. Wathelet miste de waterbak en stootte drie balken af, Devos voegde er nog 12 strafpunten aan toe. 

   

  België zakte zo weg van de 3e naar de 6e plek. Duitsland bleef foutloos in de tweede ronde en ging zo met de zege aan de haal. Ierland en Nederland mochten mee op het podium.

  Uitslag:

  1. Duitsland 4 strafpunten
  2. Ierland 6
  3. Nederland 9
  4. Zwitserland 12
  5. Verenigde Staten 16
  6. België 18