• home
 • video
 • pas verschenen

  Hamilton blijft langer bij Mercedes: "Ik ben nog nooit gelukkiger geweest"

  Foto van een tevreden Lewis Hamilton.

  Lewis Hamilton staat op dit moment tweede in het WK.

  Lewis Hamilton (33) heeft zijn contract bij Mercedes verlengd tot eind 2020. De viervoudige wereldkampioen  Formule 1 rijdt sinds 2013 voor de Duitse renstal. "We zitten op dezelfde golflengte."

  "Nog nooit gelukkiger geweest"

  Hamilton streek in 2013 neer bij Mercedes na 6 seizoenen McLaren en 1 wereldtitel. In zijn eerste seizoen in Duitse loondienst werd Hamilton 4e in het WK. In 2014, 2015 en 2017 snelde hij in een Mercedes naar de wereldtitel.

   

  Vandaag verlengde de Brit zijn contract tot 2020. Het zou gaan om een van de meest lucratieve contracten uit de geschiedenis van de Formule 1.  Volgens de Britse openbare omroep BBC zou Hamilton zo'n 33 miljoen euro per jaar gaan verdienen. Een bedrag dat door bonussen nog kan oplopen tot bijna 45 miljoen euro per jaar.

   

  Hamilton, dit seizoen 2e in de WK-stand in het zog van Sebastian Vettel, is in de wolken met zijn nieuwe verbintenis. "Ik ben al meer dan 20 jaar onderdeel van de familie van Mercedes. Ik ben nog nooit gelukkiger geweest in een team dan nu het geval is. Ik wil Mercedes dan ook bedanken voor het vertrouwen en de steun."

   

  "We zitten op dezelfde golflengte op en naast het circuit. Ik kijk ernaar uit om nog meer te winnen voor dit team. Ik ben ervan overtuigd dat deze ploeg ideaal is voor de komende jaren van mijn carrière."

  "Kijk ernaar uit om nog meer te winnen voor dit team"