• home
 • video
 • pas verschenen

  Uran verlaat de Tour: "Niet hersteld van mijn val op weg naar Roubaix"

  Rigoberto Uran.

  Rigoberto Uran verloor de voorbije dagen al veel tijd.

  De Tour de France is de nummer 2 van vorig jaar kwijt. Rigoberto Uran (31) gaat vandaag niet van start in de etappe naar Alpe d'Huez. De Colombiaan kwam zondag ten val in de kasseirit en heeft te veel last van blessures.

  Rigoberto Uran (Education First-Drapac) eindigde vorig jaar tweede in de Ronde van Frankrijk, maar zijn klassementsambities kregen afgelopen weekend al een flinke knauw. De Colombiaan kwam ten val en had meermaals mechanische pech. Hij verloor zondag al 1'28" op de belangrijkste klassementsmannen.

   

  In de voorbije Alpenritten zakte de gehavende Uran helemaal door het ijs. Hij houdt het dan ook voor bekeken. "Ik ben niet hersteld van de val van zondag. Mijn lichaam deed gisteren veel pijn", legt Uran uit. 

   

  "Het is moeilijk voor mij en voor de ploeg. We waren het hele seizoen gefocust op de Tour. Maar zoiets kan gebeuren en het is nu de beste beslissing om goed te recupereren."

   

  "De gezondheid van de renner primeert", vult ploegleider Charly Wegelius aan. "Rigo is niet hersteld van zijn val op de kasseien. Zijn positie op de fiets is aangetast en zou op langere termijn andere problemen kunnen veroorzaken. Het is beter om de Tour te verlaten en te herstellen voor de rest van het seizoen."

  Rigoberto Uran.

  Voor Rigoberto Uran werd de rit over de kasseien een ware martelgang.