• home
 • video
 • pas verschenen

  Thomas: "Kunnen we nu al naar Parijs?"

  Geraint Thomas

  Geraint Thomas breidt zijn voorsprong in het klassement uit.

  Geraint Thomas is de grote winnaar van het drieluik door de Alpen, met 2 ritzeges en een riante bonus in het klassement. "Toch blijf ik voor Froome rijden."

  "Ongelooflijk! Ik ben sprakeloos!" Dat herhaalde Geraint Thomas een paar keer in het flashinterview op de top van de Alp. "Alpe d'Huez, man!"

   

  "Nibali had pech, ik ben nog over zijn achterwiel gereden en viel zelf bijna. Daarna vielen Froome en Bardet aan, terwijl ik gewoon Dumoulin volgde", legt Thomas de ploegtactiek uit. "Kunnen we nu al niet naar Parijs?"

   

  Toch blijft Thomas zich schikken in een rol als meesterknecht voor Froome. "Dat heb ik gisteren gezegd en blijf ik herhalen. Het woord "legende" wordt soms te vaak gebruikt, maar hij is misschien wel de beste ooit. Hij weet hoe je 3 weken top moet zijn."