• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard haalt Sa terug uit China: "Voelt aan als thuiskomen"

  Sa viert een doelpunt.

  Sa maakte in zijn eerste periode bij Standard 30 doelpunten.

  Standard heeft zich versterkt met Orlando Sa. De Portugese aanvaller verliet de Bekerwinnaar begin dit jaar voor een avontuur in China bij Henan Jianye, maar keert na een paar maanden al terug naar Luik. 

  "Ik wil Henan Jianye bedanken voor het begrip"

  Standard haalde Sa in de zomer van 2016 in huis. De Portugese aanvaller kwam 62 keer in actie voor Standard en scoorde daarin 30 keer. Eind februari vertrok Sa naar Henan Jianye in China voor een bedrag van zo'n 8 miljoen euro.

   

  Het Chinese avontuur van Sa werd geen succes. Hij speelde slechts een handvol wedstrijden voor Henan Jianye en vond daarin maar 1x de weg naar het doel.

   

  "Het voelt aan als thuiskomen", zegt Sa op de website van Standard. "Ik kan niet wachten om al mijn vrienden uit Luik, mijn teamgenoten en onze vurige supporters terug te zien. Ik wil Henan Jianye ook bedanken voor het begrip."

  Standard deelde het nieuws mee op Twitter: