• home
 • video
 • pas verschenen

  Analisten over Evenepoel: "Enorme uitdaging voor Lefevere om dit tot een goed einde te brengen"

  Remco Evenepoel.

  Remco Evenepoel gisteren in Vive le Vélo.

  Tussen al het klimgeweld in de Tour door kwam er gisteren ook opvallend nieuws over Remco Evenepoel. De 18-jarige Evenepoel, die nog bij de junioren rijdt, wordt op 1 januari al prof bij de Belgische ploeg. Wat vinden onze wielercommentatoren van die vroege switch? 

  "Een enorm gevaar"

  "Ik vind het een enorm gevaar", stelt Michel Wuyts. "Welke koersen laat je hem rijden? Hoe moet je die jongen rustig houden? Hoe leer je hem in het peloton rijden? Aan wie vertrouw je hem toe? Hij moet geïntegreerd raken in de ploeg."

   

  "Het is een enorme uitdaging voor Patrick Lefevere om dit tot een goed einde te brengen", weet José De Cauwer. "Je zou iemand bij hem kunnen zetten, zoals Keisse bij Gaviria. Maar dat moet dan iemand zijn die hetzelfde parcours aankan als Evenepoel. Een sprinter of ex-sprinter heeft dan weinig zin."

   

  "Hij zal een geweldige stap zetten", analyseert Frank Hoste. "Van de junioren naar de beloften is al een redelijke stap. Maar als hij die stap overslaat, dan moet hij echt wel met beide voeten op de grond staan. Dan zal het zo makkelijk niet meer zijn."

   

  "Ik denk wel dat hij dat zal kunnen relativeren. Ook zijn vader heeft daar als ex-renner ervaring mee. Ik denk dat hij het aankan, als hij een geschikt programma krijgt."

   

  "Ze zullen er, zeker in de eerste twee jaar, vaderlijk mee omgaan", vult Christophe Vandegoor aan. "Zo'n jongen mag je niet vernielen door hem meteen in grote koersen in te zetten."

  "Hij moet zichzelf 3 jaar tijd geven"

  "Boonen, Gilbert en Van Avermaet waren toptalenten. Maar na hen is er eigenlijk niemand op dat niveau. Alle Belgen zitten te wachten op iemand zoals Evenepoel. Lefevere weet ook wel dat hij daar zorg voor moet dragen", gaat Frank Hoste voort.

   

  "Is dat dan net geen valkuil? De verwachtingen zijn nu al torenhoog", werpt Christophe Vandegoor op.

   

  Frank Hoste: "Dan heb je goeie mensen rond je nodig. Zijn vader en zijn coach moeten hem met zijn voetjes op de grond houden. En hij moet zelf ook genoeg kunnen relativeren. Hij moet zichzelf 3 jaar tijd geven. Als hij zijn verstand gebruikt en een goeie entourage heeft, dan zal het er wel uit komen."