• home
 • video
 • pas verschenen

  Bijltjesdag voor de sprinters: exit Groenewegen, Gaviria en Greipel

  Dylan Groenewegen.

  Groenewegen likte zijn wonden na een val zondag.

  De bergrit naar Alpe d'Huez heeft heel wat slachtoffers geëist. Met Dylan Groenewegen, Fernando Gaviria en André Greipel knepen liefst drie topsprinters de remmen dicht. 

  Dylan Groenewegen won vorige week vrijdag en zaterdag de 7e en 8e etappe in deze Tour. Maar daags voor de rustdag kwam de Nederlandse sprinter zwaar ten val in de rit over de kasseien.

   

  Groenewegen doorworstelde de voorbije bergritten, maar hield het vandaag dan toch voor bekeken. Hij zal dus niet zoals vorig jaar het zegegebaar maken op de Champs-Elysées. 

   

  Enkele kilometers later kondigde Radio Tour ook de opgave van André Greipel aan. De Duitser van Lotto-Soudal was met ploegmaat Marcel Sieberg en Rick Zabel (Katjoesja) in de achtergrond verzeild geraakt en het trio stapte uiteindelijk af.

   

  Als klap op de vuurpijl gaf ook Fernando Gaviria op. De Colombiaan van Quick-Step had in deze Tour ook twee ritten gewonnen. Gisteren kwamen Mark Cavendish en Marcel Kittel al buiten tijd. En met Michael Matthews zit de groene trui van vorig jaar al langer thuis.

  De val van Groenewegen in de kasseirit:

  De twee ritzeges van Groenewegen:

  De twee ritzeges van Gaviria: