• home
 • video
 • pas verschenen

  Nibali geeft op met gebroken wervel na botsing op Alpe d'Huez

  Vincenzo Nibali

  Met Nibali verliezen we de nummer 4 in de stand.

  De Tour de France van Vincenzo Nibali is op Alpe d'Huez bruut tot een einde gekomen. De Italiaan botste op een motor, kon de schade in het klassement nog beperken, maar de schade aan zijn lichaam niet.

  Het leek erop dat Vincenzo Nibali  door een motor ten val werd gebracht, maar uit vertraagde beelden blijkt dat de kopman van Bahrein-Merida met zijn stuur bleef haken aan de draagriem van een camera.

   

  Nibali was vrij snel weer overeind en verloor uiteindelijk maar 13 seconden op de groep-Thomas. Maar zijn Tour is toch voorbij.  Er werd gevreesd voor een gebroken ruggenwervel en die vrees werd waarheid bij de controle in het ziekenhuis.

   

  "Het nieuws was helaas niet goed", tweette Nibali het nieuws zelf. "Ik keer nu terug naar huis om te revalideren. Bedankt voor alle lieve wensen!" Nibali stond 4e in de stand.