• home
 • video
 • pas verschenen

  Liverpool hengelt doelman Alisson binnen: "Een van de beste ter wereld"

  Alisson Becker

  Wordt Alisson de betrouwbare doelman die Liverpool zocht?

  Alisson Becker heeft de overstap gemaakt van AS Roma naar Liverpool, naar verluidt voor een transferbedrag van 75 miljoen euro. "De halve finale die ik met Roma op Anfield speelde, heeft de doorslag gegeven."

  Manchester City betaalde een jaar geleden al een recordbedrag voor een doelman in de Premier League voor de Braziliaan Ederson. Maar die Ederson moest op het afgelopen WK toezien hoe Alisson Becker de ballen uit zijn doel haalde (behalve dan die van de Rode Duivels).

   

  Alisson werd toen al het hof gemaakt door tal van Europese topclubs, maar Liverpool kon hem naar de Premier League lokken en zijn club Roma zwichtte ook voor de 75 miljoen euro van de Engelsen, bijna een verdubbeling van de transfersom voor Ederson.

  "Salah stuurde me sms: "Hé, waar wacht je op!"

  "Dit is een enorme stap voorwaarts", zegt Alisson over zijn transfer. "Het is een droom dat ik het shirt mag dragen van een traditieclub als Liverpool."

   

  Alisson raakte helemaal overtuigd toen hij met Roma in de halve finales van de Champions League werd weggeblazen. Oók door de sfeer op Anfield. "Dat heeft mijn beslissing zeker beïnvloed."

   

  Ook zijn ex-ploegmaat Mo Salah speelde zijn rol. "Toen de onderhandelingen aan de gang waren, stuurde hij mij een sms: "Hé, waar wacht je op!" Ik zei: "Rustig, ik ben op weg!"

   

  Jürgen Klopp is in zijn nopjes met de overgang. De voorbije seizoenen was hij niet altijd tevreden over zijn doelmannen, eerst Simon Mignolet en daarna Loris Karius. "Als je een van de beste doelmannen ter wereld kunt tekenen, moet je niet twijfelen. Hij heeft alle kwaliteiten, maar zal zich wel nog moeten aanpassen aan de Premier League."