• home
 • video
 • pas verschenen

  Leidde Pogba Frankrijk naar wereldtitel met indrukwekkende speeches?

  Paul Pogba wereldkampioen

  Paul Pogba werd met Frankrijk wereldkampioen.

  In een documentaire van TF1 zijn beelden opgedoken van Paul Pogba die in de kleedkamer van Les Bleus zijn ploegmaats toespreekt op het WK. De indrukwekkende speeches hebben hun effect niet gemist, want Frankrijk pakte telkens de winst en kroonde zich tot wereldkampioen. 

  Frankrijk pakte vorige week dan wel de wereldtitel, vooraf waren de Franse supporters niet altijd even optimistisch. Het voetbal dat Les Bleus brachten onder Didier Deschamps was niet altijd om over naar huis te schrijven, en vooral de prestaties van Paul Pogba zorgden bij momenten voor ergernis in de tribunes. 

  De middenvelder van Manchester United werd een nonchalante houding verweten, en na een afzwaaier richting hoekschopvlag in de oefeninterland tegen Italië rolden er zelfs fluitconcerten van de tribunes toen hij gewisseld werd. 

  Van die ergernis was echter niet veel meer te merken wanneer Pogba zich op het afgelopen WK opwierp als een leider binnen het Franse team. Vooral in de finale speelde hij een hoofdrol door de 3-1 op het scorebord te zetten, op aangeven van Mbappé, die hij zelf met een splijtende pass op weg naar het doel had gezet. 

  Ook naast het veld droeg Pogba blijkbaar zijn steentje bij aan de tweede Franse wereldtitel. Een documentaire van TF1 toont namelijk beelden waarop te zien is hoe de middenvelder zijn ploegmaats aanvuurt, onder meer voor de halve finale tegen de Rode Duivels. 

  Bekijk hier de speech van Pogba voor Frankrijk-België

  Ook voor de finale sprak Pogba de kleedkamer toe