• home
 • video
 • pas verschenen

  "Remco moet stap per stap ontdekken wat profwielrennen inhoudt"

  Remco Evenepoel trekt naar de stal van Patrick Lefevere.

  Patrick Lefevere heeft met Remco Evenepoel zijn goudklompje te pakken. Het piepkuiken van amper 18 jaar wordt op 1 januari al prof bij de Belgische ploeg. "De toekomstige kampioenen laten rijpen is altijd onze missie en filosofie geweest."

  Patrick Lefevere leek Remco Evenepoel nog niet meteen de overstap naar de profs te laten maken, maar het supertalent verklaarde in Vive le Vélo dat de deal toch in een stroomversnelling geraakte na interesse van onder meer Sky.

   

  "Ik had sinds vorig jaar contact met zijn vader en hield zijn progressie en resultaten nauwlettend in de gaten", vertelt Lefevere over het contract van Evenepoel. "Zijn familie vertrouwde ons."

   

  "Dat maakt me gelukkig, maar dat geeft ons ook de verantwoordelijkheid om hem voorzichtig te brengen en om hem dit vak te leren. Hij moet stap per stap ontdekken wat profwielrennen inhoudt."

   

  "De toekomstige kampioenen laten rijpen is altijd onze missie en filosofie geweest. Hij heeft al gezien dat we iedereen op dezelfde manier behandelen. Het maakt niet uit of je een neoprof of een ervaren renner bent. Je krijgt evenveel aandacht van onze staf. We zijn een familie, geen fabriek."