• home
 • video
 • pas verschenen

  Dumoulin baalt: "Ik maakte een foutje en dan is het sowieso klaar"

  Dumoulin liet zich ringeloren in de sprint.

  Tom Dumoulin liet ook op Alpe d'Huez zijn tanden zien, maar de Nederlander moest zich weer tevreden stellen met de tweede plaats. "Ik had geen kans voor de sprint begon", reageert de Sunweb-renner, die met een schakelprobleem kampte.

  Tom Dumoulin werd in de laatste rechte lijn genekt door een schakelprobleem. "Ik denk dat Geraint Thomas iets sterker was, maar dan kun je nog altijd winnen op zo'n aankomst", analyseerde de Nederlander de finale.

   

  "Ik maakte een foutje en dan is het sowieso klaar. Als ik alles goed had gedaan, dan had ik een kans gehad. Als ik strak in het wiel had gezeten, dan kon ik er misschien over. Maar nu had ik geen kans voor de sprint begon. Daar baal ik echt van."

   

  Dumoulin pakt extra seconden op Chris Froome, maar verliest ook weer wat tijd op Geraint Thomas. Wie is nu de referentie? "Ik denk dat Thomas het wel kan. Daar maak ik me geen zorgen over. Hij is heel erg sterk."

   

  "Ik hoop dat ik sterk blijf en hij iets minder sterk wordt. Maar in de Giro hebben we gezien dat alles kan gebeuren in de derde week. Ik houd nog hoop, maar Thomas is nu echt goed."