• home
 • video
 • pas verschenen

  Cavendish: "Ik probeer volgend jaar sterker terug te komen"

  Mark Cavendish.

  Mark Cavendish moet de Tour verlaten.

  Mark Cavendish (33) zal zich vandaag niet meer naar de top van Alpe d'Huez moeten sleuren. De Britse sprinter kwam gisteren buiten tijd aan. "Of ik aan afstappen gedacht heb? Neen, ik wilde echt de finish bereiken."

  "We wisten dat deze ritten zeer lastig zouden zijn", reageerde Mark Cavendish aan de finish in La Rosière. Dinsdag had Cavendish op het nippertje de tijdslimiet gehaald, gisteren kwam hij zelfs niet in de buurt.

   

  "Toen we de ritten bij de Tour-voorstelling zagen, werd er over gesproken. We zouden het proberen, maar ik was niet snel genoeg. Verschillende ploegmaats wilden me helpen, maar op de cols kan ik enkel mijn eigen tempo rijden. Ik heb hen gezegd dat ze mochten doorrijden."

   

  "Of ik aan afstappen gedacht heb? Neen, dat doe ik nooit. Ik heb het als neoprof gedaan en heb toen gezegd dat ik het nooit meer zou doen. Ik wou echt finishen."

   

  "Ik ben natuurlijk ontgoocheld, maar dit is koers. Het was niet de eerste keer en het zal niet de laatste keer zijn. Ik probeer volgend jaar sterker terug te komen."