• home
 • video
 • pas verschenen

  "Voetbalcoach" Brailsford (Sky): "Eerste helft was goed, zelfde mentaliteit in tweede helft nodig"

  Dave Brailsford.

  Wat is het plan van Team Sky?

  Team Sky heeft de Tour de France in de Alpen nog wat meer op slot gedaan, maar hoe zal de Britse ploeg de potentiële tikkende tijdbom tussen Geraint Thomas en Chris Froome ontmantelen? Dave Brailsford liet het achterste van zijn tong niet zien: "We hebben een goed plan voor het team."

  "We moeten dezelfde mentaliteit hebben"

  "Het was een goeie dag", blikte ploegmanager Dave Brailsford vanochtend bij Sporza nog eens terug op de etappe van gisteren. "Het was een hectische finale, maar het werkte goed uit voor ons."

   

  "Het voelt alsof we nu in de rust van het Alpenluik zitten. De eerste helft was goed, nu komen we buiten voor de tweede helft. Maar we moeten dezelfde mentaliteit hebben."

   

  "Daar moeten we over waken. Vandaag wordt een geweldige etappe. Iedereen zal de gevolgen van de voorbije dagen dragen. De vermoeidheid zal een grote rol spelen."

   

  Geraint Thomas is de leider, ploegmaat Chris Froome is tweede. Mag Froome zijn eigen ploegmaat aanvallen? "We hebben een plan voor het team. Dat is een goed plan, denk ik. Maar je weet niet wat er zal gebeuren in de koers. Je moet je renners ook vertrouwen en zich laten aanpassen aan wat er in de koers gebeurt. Hopelijk kunnen we ons plan uitvoeren."

  "Evenepoel? Ik heb niet met hem gesproken"

  En dan was er nog het gespreksonderwerp Remco Evenepoel. Het toptalent wordt vanaf 1 januari al prof bij Quick-Step. Het contract kwam er nu al - dixit Evenepoel - nadat Sky met "een enorm gek bod was afgekomen".

   

  "Ik heb hem nooit ontmoet of heb nooit met hem gesproken", reageerde Dave Brailsford bij onze camera. "Er wordt wel veel over hem gesproken. Maar soms wordt zoiets gebruikt aan de onderhandelingstafel. "Ik heb een geweldig bod van Sky." En dan krijgt een renner elders een goeie deal."

   

  "Maar Remco is een geweldig talent. Dat geeft deze sport en België mooie vooruitzichten. Jullie hebben een goed voetbalteam en goeie jonge renners. Maar wielrennen heeft vooral grote sterren nodig. Of hij nu bij ons rijdt of bij een ander team, dat maakt niet uit."

   

  "Of hij de overstap naar de profs niet te vroeg maakt? Ik ken hem niet goed genoeg. Bij Quick-Step weten ze hoe ze moeten winnen en hoe ze een team moeten runnen. Als zij denken dat de tijd rijp is, dan is het zo."