• home
 • video
 • pas verschenen

  Mooi gebaar: Boasson Hagen betaalt 150 euro boete terug aan Team Sky

  Gisteren kende de Noor Edvald Boasson Hagen pech tijdens de korte etappe in de Alpen. De ploegmaat van Serge Pauwels had technische problemen, maar kon niet geholpen worden door de eigen ploegwagen. Hagen kreeg dan maar een fiets van Team Sky, waarvoor ploegleider Knaven werd bestraft.

  Zo gul Servais Knaven was toen hij Boasson Hagen - die nog een verleden heeft bij Sky - een fiets gaf, zo medogenloos was de Tourorganisatie voor de Nederlander. Hij ontving een, weliswaar kleine,  boete van 150 euro aangezien hij de regels niet volgde door de Noor een fiets te geven. 

   

  Niet onoverkomelijk voor de Britse ploeg van Chris Froome, maar de hoffelijke Boasson Hagen wilde de boete toch zelf betalen. Hij fietste naar de teambus van Sky om het geld persoonlijk te overhandigen aan Knaven. Een mooi gebaar van de Noor.

  Boasson Hagen ging het geld persoonlijk overhandigen