• home
 • video
 • pas verschenen

  Basketbalbond schorst Filipijnse en Australische internationals na vechtpartij

  Knokpartij Australië en Filipijnen

  De knokpartij begin juli blijft niet zonder gevolgen.

  De internationale basketbalfederatie FIBA heeft dertien spelers van de Australische en Filipijnse nationale basketbalploeg geschorst. Deze schorsing is een gevolg van de knokpartij die begin juli plaatsvond tijdens een wedstrijd. 

  Op 2 juli speelden de nationale teams van de Filipijnen en Australië een WK-kwalificatiewedstrijd in Manila. De match liep volledig uit de hand, toen spelers en staf van beide landen op de vuist gingen. 

  De FIBA wil benadrukken dat elke vorm van geweld, zowel op als naast het terrein, wordt veroordeeld

  De zwaarste sanctie is voor de Filipijn Calvin Abueva, hij moet zes wedstrijden aan de kant blijven. Ook de beide basketbalfederaties ontvingen boetes voor de wantoestanden. De scheidsrechters mogen een jaar lang geen internationale wedstrijden meer voor hun rekening nemen. 

  "De FIBA wil benadrukken dat elke vorm van geweld, zowel op als naast het terrein, wordt veroordeeld", meldt de internationale basketbalfederatie. "Wij verwachten in elke wedstrijd respect, sportiviteit en professionalisme van spelers, coaches, officials en alle andere belanghebbenden."