• home
 • video
 • pas verschenen

  Verrassende transfer bij OHL: stamnummer 6142 wordt stamnummer 18

  " "

  OHL speelde sinds de fusie van 2002 met stamnummer 6142 van Zwarte Duivels Oud-Heverlee.

  Oud-Heverlee Leuven is van stamnummer veranderd. Vanaf volgend seizoen wordt dat 18. De club uit 1B speelde sinds de fusie van 3 Leuvense clubs in 2002 met stamnummer 6142. "Met stamnummer 18 geven we beter de rijke voetbalgeschiedenis van de club mee", luidt het op Den Dreef.

  In 2002 fuseerden Stade Leuven, Zwarte Duivels Oud-Heverlee en Daring Leuven tot Oud-Heverlee Leuven. Toen werd gekozen voor het stamnummer van de Zwarte Duivels. Nu gaat de club voor 18, het stamnummer van Stade Leuven, de oudste van de drie stichtende clubs.

   

  CEO Paul Van Der Schueren licht de "transfer" toe: "Terwijl de club voortbouwt aan een spannende toekomst onder leiding van King Power International, besloot OHL een deel van zijn roemrijke verleden terug te vorderen."

   

  "Wij zijn zeer trots op de drie originele clubs en op hun bijdrage aan de identiteit van Oud-Heverlee Leuven. Het prestigieuze stamnummer 18 weerspiegelt de prille start van ons verhaal. Het is een nummer dat de voetbaltraditie van de stad Leuven beter weergeeft, waar al 115 jaar voetbal wordt gespeeld op hoog niveau."

   

  "De spelers en supporters van die drie originele clubs zijn erg trots op hun voetbaltrots en we vinden dat het stamnummer 18 hun passie voor het spel beter weerspiegelt."