• home
 • video
 • pas verschenen

  Serge Pauwels: "Bergtrui kan een klein doel worden"

  Voor de 2e dag op een rij schoof Serge Pauwels mee in de vlucht. "Ik hoopte zo wat punten te kunnen sprokkelen voor het bergklassement. Maar ik had het de hele dag lastig."

  Serge Pauwels druppelde uiteindelijk als 29e en eerste Belg binnen, op 7'10" van winnaar Geraint Thomas. "Ik voelde de inspanning van gisteren. Het was een hele dag heel lastig. Maar ik heb het toch nog heel lang kunnen volhouden."

   

  "Ik heb uiteindelijk toch nog een redelijke zaak kunnen doen voor het bergklassement. Dat kan een klein doel worden."

   

  Morgen is de 3e en laatste Alpenrit. Zien we Pauwels dan opnieuw in de ontsnapping? "Nee, morgen ga ik niet mee. Beloofd! Maar er komen nog een paar mooie ritten aan. Carcassonne of Mende, bijvoorbeeld. Er zijn zeker nog een stuk of 5 kansen."