• home
 • video
 • pas verschenen

  President Uruguay nodigt Griezmann uit: "Ik kan hem niet genoeg bedanken"

  Griezmann Uruguayaanse vlag

  Griezmann viel op met de Uruguayaanse vlag.

  Tabaré Vázquez, president van Uruguay, heeft Antoine Griezmann uitgenodigd om hem te bedanken. Griezmann, die zondag het WK won met Frankrijk, viel op tijdens de persconferentie na de wedstrijd door een Uruguayaanse vlag te dragen. 

  Dat Griezmann een band heeft met Uruguay kon u tijdens het WK hier al lezen. In de voorbeschouwing op de kwartfinale tussen Les Bleus en La Celeste, vergeleek Griezmann het spel van Uruguay met dat van zijn club Atletico Madrid. 

   

  Daar speelt hij samen met enkele Uruguayaanse internationals, onder meer kapitein Diego Godin, een goede vriend van Griezmann en tevens peter van zijn dochtertje. 

  Franse wereldkampioen pronkt met... Uruguayaanse vlag

  Toen een fotograaf hem na de finale vroeg om even een Uruguayaanse vlag om zijn schouders te draperen, werkte hij zo vervolgens de rest van de persconferentie af. 

   

  Daar wil de Uruguayaanse president hem nu voor bedanken. "Ik kan hem niet genoeg bedanken voor zijn gebaar tijdens zijn persmeeting in Moskou, toen hij de vlag van ons land droeg", zo schrijft hij in een brief gericht aan de Franse president Emmanuel Macron, waarin hij zijn collega, het Franse volk en de spelers en trainers van de nationale ploeg feliciteert met hun overwinning. 

  Bekijk hier de persconferentie met Griezmann