• home
 • video
 • pas verschenen

  Jury trekt tijdslimiet op na opmerking van ploegleider Cavendish

  Mark Cavendish.

  Het wordt weer een dagje afzien voor Cavendish en co.

  Het was gisteren een zenuwslopende dag in de volgwagens van Dimension Data, Katjoesja en LottoNL-Jumbo. Hun sprinters bolden net op tijd over de finish, maar vandaag zouden ze iets meer marge moeten hebben.

  Een groepje van 11 renners met onder meer Mark Cavendish, Marcel Kittel en Dylan Groenewegen hield gisteren slechts 28 seconden op de tijdslimiet over. "Het was zweten en seconden aftellen, maar ze hebben een fantastische afdaling gereden", vertelt Jean-Pierre Heynderickx, ploegleider van Mark Cavendish (Dimension Data), aan Sporza.

   

  Vandaag belooft het weer een zeer spannende dag te worden voor de niet-klimmers, maar Cavendish en co kregen voor de start alvast een opsteker. "Dit is nagenoeg dezelfde rit als in de Dauphiné. Ik heb de uitslag van die etappe aan de jury voorgelegd."

   

  "Als ze de tijdslimiet van in de Tour zouden hanteren, dan zouden in die etappe slechts 80 renners aangekomen zijn. 60 renners zouden buiten tijd geëindigd zijn. Of de jury het meteen eens was met ons argument? Neen, want de ploegen vragen altijd meer en meer om op hun gemak te zijn. Maar uiteindelijk vonden ze dat we gelijk hadden en hebben ze de limiet met 2 procent opgetrokken."

   

  "De renners zouden nu ongeveer 30 minuten hebben. Ook de ploegleiding van LottoNL-Jumbo stapte mee in dat verhaal. We hebben iets hard kunnen maken tegen de jury."