Evenepoel vanaf 2019 al prof bij Quick-Step: "Sky kwam nog met gek bod"

  "Quick-Step is als familie voor mij."

  Remco Evenepoel zal van de juniorencategorie meteen overstappen naar de profs van Quick-Step. Evenepoel zou normaal eerst nog een jaartje rijpen bij de ploeg van Axel Merckx, maar door de druk van andere teams komt zijn carrière nog meer in een stroomversnelling.

  Het verhaal van Remco Evenepoel is stilaan genoegzaam bekend: hij stapte iets meer dan een jaar geleden over van voetbal naar wielrennen en won sindsdien zowat elke koers waar hij aan de start stond. Vorige week kaapte hij nog de Europese titels in het tijdrijden en op de weg weg, die laatste met bijna 10 minuten voorsprong.

   

  Het traject van Evenepoel naar de profs was ook al een tijdje bekend: eerst (verplicht) de juniorencategorie uitzweten, daarna een jaartje naar de belofteploeg van Axel Merckx en vervolgens prof worden bij Quick-Step.

   

  Maar die voorlaatste stap wordt nu overgeslagen. Evenepoel zal vanaf 1 januari 2019, enkele dagen voor zijn 19e verjaardag, overstappen naar de profploeg van Quick-Step. Hij tekent een contract voor 2 jaar, met een optie op 2 extra jaren.

  "Werken aan klimmen en tijdrijden"

  Remco Evenepoel gaf in Vive le Vélo zelf wat tekst en uitleg bij zijn vervroegde overstap. "Sky is met een enorm gek bod afgekomen en Quick-Step heeft meteen toegehapt en mij vastgelegd", vertelt hij.

   

  De keuze voor Quick-Step was snel gemaakt. "Ik heb al een tijdje contact met hen. Ik ben meegeweest op stage naar Calpe, ben vanochtend nog in de teambus ontvangen, heb een goeie band met jongens als Lampaert en Keisse. Die hebben me meteen goed opgenomen. Dat voelt als familie."

   

  Evenepoel wil zichzelf ontwikkelen tot een ronderenner. "Ik wil vooral werken op het klimmen en tijdrijden, dat zijn nu al mijn sterkste punten. Uit de tests blijkt ook dat daar mijn capaciteiten liggen. Ik heb ook een enorm recuperatievermogen. De droom is om uit te blinken in de 3 grote rondes. Maar de weg is nog lang."