• home
 • video
 • pas verschenen

  Tom Saintfiet moet Gambia naar de Afrika Cup 2019 brengen

  Tom Saintfiet werkt graag en veel in exotische voetballanden. Hier tekent hij zijn contract in Gambia.

  Tom Saintfiet is de globetrotter onder de Belgische trainers.

  Tom Saintfiet (45) zoekt nog maar eens het voetbalavontuur in het buitenland. De globetrotter van het Belgische trainersgild gaat voor 9 maanden aan de slag als bondscoach van Gambia. Hij moet het Afrikaanse land naar de Afrika Cup 2019 leiden.

  De Gambiaanse voetbalbond bevestigde de aanstelling van de Belg tot bondscoach gisteren op zijn website. Saintfiets contract loopt tot na de kwalificaties voor de Afrikaanse Landenbeker in Kameroen volgend jaar.

   

  Op de eerste speeldag in Groep D verloor Gambia met 1-0 van Benin. Op 7 september ontvangt Gambia Algerije, op 10 oktober is er een verplaatsing naar Togo. Enkel de top 2 van de poule stoot door.

   

  Saintfiet coachte al heel wat nationale ploegen, de ene al exotischer dan de andere. Zo werkte hij bij Namibië, Zimbabwe, Ethiopië, Jemen, Malawi, Togo, Bangladesh en Trinidad en Tobago. Eind april werd hij na een half jaar ontslagen bij Malta.

   

  "Saintfiet heeft heel wat kennis van zaken en ervaring als bondscoach, vooral in Afrika. Wij geloven erin dat hij het Gambiaanse voetbal een stap vooruit kan laten zetten." Donderdag wordt onze landgenoot officieel voorgesteld.