• home
 • video
 • pas verschenen

  Lefgozer Dumoulin: "Ik wilde overleden nonkel en tante eren"

  Tom Dumoulin.

  Tom Dumoulin trok ten aanval.

  Tom Dumoulin heeft in de bergrit naar La Rosière Team Sky flink onder druk gezet, maar de Nederlander liep toch nog op een counter van Geraint Thomas. "Ik had hier graag willen winnen", zuchtte de Nederlander.

  Tom Dumoulin reed in de afdaling richting slotklim weg van het peloton en bestookte het legertje Sky-renners. De Nederlander maakte indruk, maar werd bijgebeend én achtergelaten door Geraint Thomas. "Ik had hier heel graag willen winnen", reageerde de Nederlander van Sunweb.

   

  "Die aanval in de afdaling was op intuïtie. Kragh Andersen (Sunweb-ploegmaat die met zijn kopman Dumoulin versnelde) is zo'n beest in de afdaling en ik wist dat we tijd konden pakken. Het was een spetterende slotklim, maar net niet spetterend genoeg voor mij."

   

  "Ik heb in dit dorp als kleine jongen leren skiën dankzij mijn oom. Hij huurde hier altijd een huisje voor onze familie. Hij is dit voorjaar overleden, twee weken na het overlijden van mijn tante."

   

  "Mijn vader verloor in twee weken zijn zus en broer. Ik vond het heel speciaal om in dit dorp te finishen. Ik wilde vandaag goed rijden. Het is mooi dat ik hen vandaag een beetje heb kunnen eren. Dat ik de Tour opengebroken heb? Het werd tijd dat dat gebeurde. De ploeg was geweldig. Maar nu ben ik echt naar de kloten."