• home
 • video
 • pas verschenen

  Daniel Martin: "Renners zijn bang om Team Sky aan te vallen"

  Daniel Martin hoopte op medevluchters, maar die kwamen er niet.

  Daniel Martin was gisteren de enige klassementsrenner die heeft durven aanvallen in de eerste bergrit. "Ik wilde het Team Sky moeilijk maken en zien wat er zou gebeuren", zegt de Ierse klassementsman van UAE Team Emirates.

  Aan Cyclingnews vertelt Martin dat hij zich van zijn concurrenten wilde ontdoen op de laatste klim van de dag, de Col de la Colombière. Een sterke tegenwind en de achtervolging van het Sky-blok deden zijn aanval teniet.

   

  Buiten de aanvalspoging van Martin bleef het stil onder de klassementsrenners. Het team van Froome gaf een groep met gele trui Van Avermaet een vrijgeleide om nadien de hele wedstrijd te controleren.  Buiten Rigoberto Uran en Ilnoer Zakarin konden alle klassementsrenners volgen.

   

  "Ik wilde de jongens van Team Sky eens testen en ik hoopte dat iemand zou meegaan. Ik denk dat deze ploeg mentaal een spelletje speelde met de rest", aldus de Ier na zijn aanval. "Het Britse team was numeriek zo aanwezig dat het andere renners angst inboezemde om aan te vallen."

   

  Martin staat momenteel 17e in het klassement op 1 '40" van titelverdediger Chris Froome. Zijn Tour is nu al geslaagd na zijn winst op Mûr de Bretagne, maar hij blijft nog steeds mikken op een goed klassement. "Ik voel me zo goed als ik kan na mijn val in de kasseirit. De rit van vandaag wordt opnieuw erg lastig, maar de finish gaat niet zo selectief zijn als iedereen denkt." 

  Bekijk hier nog eens de aanval van Martin