• home
 • video
 • pas verschenen

  Cavendish meer dan halfuur buiten tijd, ook Kittel haalt tijdslimiet niet

  Mark Cavendish

  Cavendish kwam meer dan een half uur buiten tijd over de finish.

  Voor Marcel Kittel en Mark Cavendish zit de Tour erop. De twee sprinters zijn er niet in geslaagd om de tijdslimiet te halen. Kittel kwam 12 minuten buiten tijd over de finish, Cavendish had een nog mindere dag dan de Duitser en eindigde meer dan een half uur buiten de tijdslimiet.

  Ook gisteren kwamen de twee pas op de valreep over de streep. Zij kwamen in een groepje, met ook Dylan Groenewegen, amper 28 seconden voor de limiet voorbij de aankomst. De tijdslimiet voor vandaag werd na een opmerking van een ploegleider van Cavendish nog verzet, maar de Brit leek toch niet in staat om op tijd binnen te komen. 

   

  Nog buiten tijd waren Mark Renshaw en Rick Zabel. De Duitser van Katjoesja kwam 5 seconden buiten tijd aan, maar de Tourorganisatie toont medelijden voor de renner en neemt hem alsnog op in de uitslag, waardoor hij morgen mag starten.

  Cavendish kwam als allerlaatste over de finish

  Wanneer Thomas als eerste over de streep reed, moest Cavendish nog 16 km afleggen

  Kittel was 12 minuten te laat

  5 seconden te laat, maar Zabel mag morgen alsnog starten