• home
 • video
 • pas verschenen

  All Stars wisselen van team: Leonard naar Raptors, DeRozan naar Spurs

  DeMar De Rozan en Kawhi Leonard

  DeMar DeRozan en Kawhi Leonard doen een position switch.

  Na de transfer van LeBron James naar de LA Lakers is er een nieuwe monsterdeal beklonken in de NBA. Kawhi Leonard maakt de overstap van de San Antonio Spurs naar de Toronto Raptors. DeMar DeRozan gaat - tegen zijn zin - de andere kant op.

  Kawhi Leonard (27) en DeMar DeRozan (28) zijn generatiegenoten en allebei waren ze de voorbije jaren de smaakmaker van hun franchise. Maar tussen Leonard en de veeleisende Spurs-coach Popovich boterde al een poosje niet meer. Leonard stond afgelopen seizoen door een blessure amper op het parket, naar verluidt tot ergernis van Popovich.

   

  De transfer van Leonard komt dus niet als een verrassing. Dat de Toronto Raptors hun klauwen konden uitslaan naar de MVP van de NBA-finale in 2014 is wel verrassend. Ook voor DeMar DeRozan, die tegen zijn zin van Canada helemaal naar Texas moet verhuizen.

   

  "Wat ze me hebben gezegd en hoe het is uitgedraaid, is helemaal iets anders", doet DeRozan zijn beklag op Instagram. "Je kunt niemand vertrouwen. Trouw bestaat blijkbaar niet meer. In een vingerknip wordt je verkocht." Ook Leonard zou niet helemaal tevreden zijn. Hij had gehoopt naar James en zijn Lakers te kunnen gaan.