• home
 • video
 • pas verschenen

  Zware regenval zorgt voor schade aan gloednieuwe Volgograd Arena

  Volgograd Arena

  Door regenbuien werd het Volgograd Stadion beschadigd.

  Regenbuien hebben het gloednieuwe WK-stadion in Volgograd flinke schade toegebracht. Een deel van de dijk rond de Volgograd Arena spoelde weg, waardoor enkele ondergrondse zalen onderliepen met water.

  Door de extreme regenval boven Volgograd, in het zuiden van Rusland, spoelde de dijk tussen de Wolgarivier en het stadion weg. Een ondergronds voetgangerspad liep daaronder met modder en brokstukken.

   

  Ook in het stadion zelf ontstonden gaten van soms meters breed in de constructie. Volgens de lokale overheid vielen er geen gewonden. "We zijn onmiddelijk begonnen met de reparaties. Op korte termijn zullen de dijken en de overspoelde ruimtes opnieuw hersteld worden", klinkt het in een persbericht.

   

  Tijdens het WK werden vier groepswedstrijden afgewerkt in het splinternieuwe complex. De bouw van het WK-stadion, met een capaciteit van 45.000 bezoekers, kostte ongeveer 220 miljoen euro.

  Beelden van de schade