• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Gele droom is voorbij", Brailsford: "Tenzij Greg aanvalt"

  Kan Van Avermaet morgen ook nog in de gele trui starten?

  Nu het Tourpeloton de Alpen aansnijdt, lijkt Greg Van Avermaet afscheid te nemen van zijn gele trui. "Ik moet me geen illusies maken", zegt hij. Maar Sky-manager Dave Brailsford gelooft de olympische kampioen niet op zijn woord.

  Greg Van Avermaet (BMC) veroverde de gele trui in de ploegentijdrit en startte in Annecy voor de zevende keer op rij als leider. Maar komt er na de eerste Alpenrit ook nog een achtste keer?

   

  "Of ik mijn gele trui zal verdedigen? We zullen wel zien hoe de rit loopt", zei Van Avermaet voor de start. "Het wordt een heel moeilijke dag, want op papier is het een lastige rit. Er zijn genoeg beklimmingen om het loodzwaar te maken."

   

  In de Ronde van Zwitserland demonstreerde onze landgenoot nochtans dat hij aardig meekon in de bergen. "Maar dat is niet te vergelijken met de Tour. Ik ga mijn trui niet zonder slag of stoot afgeven, maar mijn slaagkansen liggen laag. Ik maak me geen illusies: mijn gele droom is bijna voorbij. Als het moet gebeuren, is het in de ontsnapping."

  Brailsford: "Geel is mogelijk, tenzij Van Avermaet ontsnapt..."

  Geraint Thomas volgt op 43 seconden van Van Avermaet, maar kan in de bergen de kloof wel dichten. "We zullen zien wat er vandaag gebeurt", zegt manager Dave Brailsford. "Het is mogelijk, tenzij Van Avermaet aanvalt en ontsnapt, .... Maar we zijn niet wanhopig aan het jagen op de gele trui."

   

  "Er volgt nu een zwaar drieluik. De jongens zullen het voelen, zeker omdat de eerste 9 etappes fysiek nog niet zo veeleisend waren. De klassementsrenners zullen nog fris zijn. 

  Drie keer raden wie er in de ontsnapping zit?