• home
 • video
 • pas verschenen

  Tim Cahill wuift op zijn 38e en na 4 WK's Australië uit: "Het was een eer"

  Tim Cahill is ontgoocheld na de uitschakeling op het WK tegen Peru.

  Tim Cahill speelde 107 keer voor Australië, goed voor 50 goals.

  De Australische voetballegende Tim Cahill neemt afscheid van de nationale ploeg. Op zijn 38e vindt de spits het welletjes geweest. Hij is de eerste Australiër die meespeelde op 4 Wereldbekers. Hij mocht in Rusland invallen bij de laatst groepsmatch tegen Peru.

  Cahill speelde liefst 107 keer voor zijn land, waarbij hij 50 keer het net deed trillen. Australië moest winnen van Peru om nog kans te maken om door te stoten op het WK en Cahill was de joker, maar het baatte niet. Australië verloor met 2-0.

   

  Cahill kondigde vandaag zijn vaarwel aan de Socceroos aan: "Vandaag is de dag dat ik mijn internationale carrière afsluit. Het is met geen woorden te beschrijven wat het betekende om mijn land te vertegenwoordigen."

   

  "Ik wil iedereen die me gesteund heeft al die jaren dat ik het Australische shirt droeg heel hard bedanken. Ik ben ontzettend trots dat ik de kans had om mijn land meer dan 100 keer te representeren. Elke cap was een eer."

  Tim Cahill scoorde op de WK's van 2006, 2010 en 2014.

  Cahill maakte 1e Australische WK-goal, scoorde op 3 WK's

  De veteraan, die in Europa 8 jaar bij Everton voetbalde, maakte zijn interlanddebuut in 2004 tegen Zuid-Afrika. Hij maakte de WK's van 2006, 2010, 2014 en 2018 mee en behoort tot het selecte clubje van spelers die op 3 WK's konden scoren.

   

  In 2006 in Duitsland maakte Cahill er 2 tegen Japan. Hij was zo de eerste Australiër die op een WK kon scoren. In Zuid-Afrika in 2010 maakte hij een doelpunt tegen Servië, 4 jaar later in Brazilië deed hij er nog een WK-goal bij tegen Chili en Nederland. Samen met Ronaldo, Marquez, Van Persie en Robben, Klose en Dempsey is hij een van de 7 spelers die in 2006, 2010 en 2014 scoorden op de Wereldbeker.

   

  Cahill wil op clubniveau wel nog voortdoen, maar momenteel ligt hij nog nergens onder contract. Zijn laatste club was de Engelse tweedeklasser Millwall, waar hij in juni afzwaaide.

  Cahill wuift Socceroos op Twitter uit