• home
 • video
 • pas verschenen

  Ronaldo voorgesteld bij Juventus: "Ben hier niet op vakantie. Ik wil geschiedenis schrijven"

  Cristiano Ronaldo glundert.

  Cristiano Ronaldo poseert met het truitje van Juventus.

  Cristiano Ronaldo (33) heeft gisteren zijn eerste dag als speler van Juventus beleefd. De Portugese superster kreeg een warm welkom van de fans, waarna hij officieel werd voorgesteld. "Ik heb heel bewust voor Juventus gekozen", zei Ronaldo op de persconferentie.

  "Meestal gaan spelers van mijn leeftijd naar Qatar of China"

  Na negen seizoenen Real Madrid vond Ronaldo het tijd voor iets anders. Voor 112 miljoen euro verkocht De Koninklijke hem aan Juventus. "Ik heb heel bewust voor deze club gekozen", zei Ronaldo na zijn officiële voorsteling bij de Oude Dame.

   

  "Mijn vrienden en ploeggenoten vertelden me al langer dat ik goed bij Juventus zou passen. Uiteindelijk was het een simpele beslissing. Juventus is de grootste club van Italië. Er is hier een zeer goede directie en bovendien ook een fantastische trainer."

   

  Wat hoopt Ronaldo nog te winnen met Juventus. Heeft hij niet al alles in zijn prijzenkast staan? "Ik ben niet bezig met het verleden. Ik hou van voetballen, voel me nog jong en ben in uitstekende conditie. Bovendien ben ik gek op uitdagingen in mijn leven."

   

  "Meestal gaan spelers van mijn leeftijd naar Qatar of China. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik in deze fase van mijn carrière nog voor zo'n grote club mag spelen. Ik ben niet naar hier gekomen om vakantie te nemen en uit te bollen. Ik wil met Juventus geschiedenis schrijven."

  Ik ben niet naar hier gekomen om vakantie te nemen en uit te bollen. Ik wil met Juventus geschiedenis schrijven.

  Ronaldo in het stadion van Juventus.

  Cristiano Ronaldo ontdekt het Juventus Stadium.

  "Het wordt lastig, maar daar loop ik niet van weg"

  Ronaldo verlaat dus Real Madrid. Gaat hij die club missen? "Mijn negen seizoenen bij Real waren prachtig. Ik wil de supporters uit de grond van mijn hart bedanken, maar nu focus ik mij volledig op Juventus. Ik ben nog altijd heel ambitieus en ik wil met deze club alle prijzen pakken."

   

  "Ik weet dat de Serie A een zware en zeer tactische competitie is. Ik ben erg benieuwd naar hoe het gaat zijn om in Italië te voetballen. Ik weet dat het lastig zal worden, maar daar ben ik in mijn hele carrière nog nooit van weggelopen."

   

  "Natuurlijk is de Champions League winnen een doel. We gaan er alles aan doen om dat toernooi te winnen. De concurrentie zal stevig zijn. Deze club is er de laatste jaren een paar keer dichtbij geweest. Zelfs als je de finale haalt, is het niet zeker dat je wint. Ik hoop dat ik dat laatste zetje kan geven."

   

  Wanneer zien we Ronaldo voor het eerst in zijn nieuwe shirt? "Ik heb vandaag met trainer Massimiliano Allegri gesproken en begin op 30 juli aan mijn voorbereiding. Op 12 augustus hoop ik er te staan als we onze eerste wedstrijd spelen in de Serie A. Ik heb er ontzettend veel zin in."

  Ik ben benieuwd naar hoe het gaat zijn om in Italië te voetballen. Ik weet dat het lastig zal worden, maar daar loop ik mijn hele carrière al niet voor weg.

  Ronaldo ontmoette al enkele van zijn nieuwe ploegmakkers:

  Miralem Pjanic en Cristiano Ronaldo.

  Miralem Pjanic is blij met de komst van Cristiano Ronaldo.

  Daniele Rugani en Cristiano Ronaldo.

  Daniele Rugani schudt Cristiano Ronaldo de hand.

  Giorgio Chiellini en Cristiano Ronaldo.

  Giorgio Chiellini geeft Cristiano Ronaldo een rondleiding.

  Alex Sandro en Cristiano Ronaldo.

  Alex Sandro verwelkomt Cristiano Ronaldo.

  Cristiano Ronaldoen Joao Cancelo.

  Cristiano Ronaldo met zijn landgenoot Joao Cancelo, nog een nieuwkomer.

  Ronaldo in zijn nieuwe uitrusting: