• home
 • video
 • pas verschenen

  Pauwels: "In 1994 zag ik Indurain hier met geel, nu was ik op pad met geel"

  Van Avermaet en Pauwels

  Van Avermaet en Pauwels kleurden de etappe.

  Broederlijk naast gele trui Greg Van Avermaet kwam Serge Pauwels als 5e over de finish in de eerste bergrit in deze Tour. "Een speciaal moment."

  Serge Pauwels behaalde zijn zoveelste ereplaats in een bergrit in de Tour de France, maar ontmoedigd was hij allerminst. "Dit was de eerste etappe die ik had aangestipt. In 1994 stond ik hier in de buurt langs de kant toen de Tour passeerde. Daar is het vuur voor het wielrennen aangestoken bij mij."

   

  "Ik herinner mij dat nog heel goed. Indurain reed toen in het geel, nu was ik op stap met de gele trui (Van Avermaet). Dat is toch speciaal."

   

  "Het was een rit zoals ik het graag heb. Een goeie groep die door een slijtageslag wordt uitgedund. Het explosieve is er op het einde dan af en dan ben ik meestal goed. Maar Alaphilippe had die punch op het einde wel nog. Ik kan moeilijk volgen als hij aanvalt."

   

  Pauwels werd in Le Grand-Bornand opgewacht door zijn vrouw en zijn 2 dochters. "Ze blijven hier nog tot het einde van de Alpen. Ik hoop ze nog eens mee te kunnen nemen op het podium."

  Het vriendenboekje van Serge Pauwels