• home
 • video
 • pas verschenen

  Mollema: "Last van rug", Uran: "Vechten tot het einde"

  Rigoberto Uran, vorig jaar 2e, en Bauke Mollema, een vaste klant in de top 10, waren 2 van de grootste slachtoffers van de eerste Alpenrit in de Tour. Ze reageren ontgoocheld, maar niet verslagen.

  Hoewel de favorieten elkaar amper pijn hebben gedaan op weg naar Le Grand-Bornand waren er toch al enkele verliezers. Bob Jungels en Ilnoer Zakarin bijvoorbeeld. Maar zeker ook Rigoberto Uran en Bauke Mollema.

   

  Die eerste eindigde vorig jaar nog op de 2e plaats, maar moest nu letterlijk zijn wonden likken na zijn valpartij op weg naar Roubaix. "Geloof mij, ik zal de Tour uitrijden. Ik wil niet opgeven", zegt Uran, die bijna 2,5 minuut toegaf op Froome en consoorten. "Ik zal tot het einde blijven vechten. We zien wel wat er de volgende dagen gebeurt."

   

  Bauke Mollema verloor ook een kleine minuut op Froome en co. De Nederlander van Trek werd geplaagd door rugpijn, een euvel waar hij wel eens vaker last van heeft. "Ik had er extra veel last van door mijn val op zondag. Het was vrij pijnlijk", zegt Mollema.

   

  "Ik kon de toppers volgen tot op 500 meter van de top, maar toen moest ik ze laten gaan. Het is jammer dat ik 51 seconden verlies, maar ik denk dat het morgen beter zal gaan. Ik hoop de komende dagen de schade te beperken. We zullen wel zien waar ik dan sta."