• home
 • video
 • pas verschenen

  Lyra-Lierse na vandalisme: "Beide clubs zien Lisp als heilige grond"

  Lierse-supporters

  Het Lisp werd zondag slachtoffer van een bende vandalen.

  Opnieuw een tegenslag op het Lisp: zondag heeft de club enkele vandalen over de vloer gekregen. Die brachten enorme schade toe aan het secretariaat van het nieuwe Lierse Kempenzonen. Op sociale media werden al verbanden gelegd met de nieuwe fusieclub K. Lyra-Lierse. Onterecht, zo blijkt volgens beide clubs.

  Voornamelijk emotionele schade aangericht

  Een vete tussen beide clubs lijkt niet te bestaan. Zo laten beide ploegen toch verstaan. "Lierse Kempenzonen en ook onze buren van K. Lyra-Lierse wensen te beklemtonen dat geweld en haat geen enkele plaats hebben bij beide clubs. De vernielingen op het Lisp zijn het werk van individuen die niets te zoeken hebben rond een voetbalveld", laat Lierse Kempenzonen weten op zijn Facebookpagina.

   

  Ook Lyra-Lierse reageert op Facebook: "Op sociale media en ook in de klassieke media wordt er een beeld geschetst alsof men in Lier op voet van oorlog leeft. Dit wordt nu reeds een aantal weken gevoed en is totale onzin. Beide clubs zijn erfgenamen van wijlen K. Lierse S.K. en zien het Lisp nog steeds als een heilige grond."

   

  De schade die de vandalen toebrachten in het Lierse secretariaat was voornamelijk gericht op emotionele schade. Foto's en bekers werden vernield. "Dat wijst er volgens ons op dat dit geen echte voetbalsupporters zijn, maar puur vandalisme van de laagste soort", aldus Lyra-Lierse.

  Lierse Kempenzonen en ook onze buren van K. Lyra-Lierse wensen te beklemtonen dat geweld en haat geen enkele plaats hebben bij beide clubs.

  Lierse Kempenzonen

  Reactie Lyra-Lierse