• home
 • video
 • pas verschenen

  Lukaku stelt nieuwe United-uitrusting voor: zwarte "treinsporen" sieren het shirt

  Foto van Nemanja Matic, Romelu Lukaku en Paul Pogba in het nieuwe shirt.

  Nemanja Matic, Romelu Lukaku en Paul Pogba stellen het truitje voor.

  Manchester United heeft zijn nieuwe thuisuitrusting voor het komende voetbalseizoen voorgesteld. Het truitje is overwegend rood, onderaan vallen de zwarte strepen op. Rode Duivel Romelu Lukaku was één van de fotomodellen met dienst.

  "De fans gaan het shirt geweldig vinden"

  De zwarte strepen onderaan zijn een verwijzing naar de rijke historie van Manchester United. De meest succesvolle Engelse voetbalclub uit de geschiedenis werd in 1878 opgericht door werknemers van de spoorlijn Lancashire-Yorkshire. De zwarte strepen op het shirt stellen de treinsporen voor.

   

  Bij United zijn ze in de wolken met het nieuwe shirt van Adidas. "Deze club kende veel geweldige momenten in zijn fantastische geschiedenis. Geen enkel moment is belangrijker dan het jaar waarin de club werd opgericht", zegt bestuurslid Richard Arnold. 

   

  "Dit shirt is een perfect eerbetoon aan het jaar waarin we zijn opgericht. Ik ben er zeker van dat de fans het geweldig zullen vinden."

  Manchester United stelde het truitje voor op Twitter: