• home
 • video
 • pas verschenen

  IJsland ziet succescoach Hallgrimsson na 7 jaar vertrekken

  " "

  Heimir Hallgrimsson loodste IJsland voor het eerst naar de Wereldbeker.

   IJsland moet op zoek naar een andere bondscoach: Heimir Hallgrimsson, de man die zijn land voor het eerst naar de Wereldbeker loodste, houdt het na 7 jaar voor bekeken. 

  De 51-jarige Hallgrimsson kwam in 2011 bij de nationale ploeg terecht als co-trainer naast de Zweed Lars Lagerbäck. Het duo plaatste IJsland voor het eerst voor de eindronde van een EK: in 2016 in Frankrijk haalde IJsland verrassend de laatste 8, nadat het in de 1/8e finales Engeland gevloerd had. De wereld leerde de IJslandse "haka" kennen.

   

  Na Euro 2016 koos Lagerbäck voor een avontuur bij de Noorse nationale ploeg, Hallgrimsson ging alleen door. Weer slaagde de gediplomeerde tandarts erin het kleine IJsland naar de eindronde van een groot toernooi te sturen. Het eiland werd de WK-deelnemer met het kleinste bevolkingsaantal (350.000 inwoners, red) ooit in de geschiedenis.

   

  Tegen Argentinië werd 1-1 gelijkgespeeld, tegen Nigeria (0-2) en Kroatië (1-2) verloren. De groepsfase was ook het eindstation voor IJsland.