• home
 • video
 • pas verschenen

  Gezien in Vive le Vélo: noodlanding van Nys, schalkse Alaphilippe

  Sven Nys

  Gelukkig kan Sven Nys het, met de glimlach, navertellen.

  Karl Vannieuwkerke mocht met Lieselot Decroix, Sven Nys en Tom Waes 3 praatgrage gasten ontvangen. Voor wie het gemist heeft, zetten wij de leukste fragmenten bij elkaar.

  Vliegtuig Nys maakt noodlanding: "Klamme handjes"

  Als opener van de uitzending vertellen de gasten over hun ellende van de voorbije dagen en weken. Tom Waes brak zijn sleutelbeen bij een frontale botsing op een auto tijdens een fietstochtje, maar het leven van Sven Nys was zelfs even in gevaar op weg naar Annecy.

   

  "Toen ik gisteravond naar hier vloog, moest het vliegtuig al na een kwartier terugkeren voor een noodlanding. Er was een barst in het raam van de cockpit. Toen had ik toch klamme handjes. Maar een uur later zijn we weer opgestegen. Ik dacht: wat is de kans dat dat nog eens zal gebeuren?"

  Maarten bezoekt Craddock bij start: "Een velodroom van goud"

  Lawson Craddock moet al sinds zijn val in de eerste rit de pijn verbijten. Maarten Vangramberen zocht de Amerikaan met een breukje in zijn schouderblad op en stelde vast dat het stilaan beter gaat. "De hechtingen zijn eruit en de kneuzingen en zwellingen trekken weg", zegt de rode lantaarn, die per rit die hij uitrijdt 100 dollar schenkt voor de velodroom waar hij is opgegroeid. "Omdat ook andere mensen meedoen, hebben we inmiddels al 100.000 dollar."

  Grapjas Alaphilippe

  Ritwinnaar Julian Alaphilippe schoof aan bij de tafel van Maarten en bewees dat hij de lolbroek is waarover iedereen spreekt. Op de vraag hoe hij zijn zege zal vieren, antwoordde hij: "Feesten tot morgenvroeg. Ik hoop dat ik aan de start zal staan."

  Sammy ziet gele Greg boven zichzelf uitstijgen

  Sammy Neyrinck kroop een dag in het spoor van Greg Van Avermaet, met de gedachte dat het zijn laatste dag in het geel zou zijn. Maar niets was minder waar...

  Decroix breekt lans voor meer vrouwenwielrennen

  Bekijk de volledige aflevering van Vive le Vélo