• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen vrouwen in de Tour? Deze ploeg is het peloton elke rit te snel af

  Des Elles au Vélo plantten gisteren al hun vlag op de top van de Colombière.

  De mannen krijgen 21 etappes in de Tour, de vrouwen moeten het met de eendagsrit La Course stellen. Waarom? In elk geval niet omdat het fysiek te zwaar zou zijn. Dat bewijzen "Des Elles au Vélo": ze rijden dezelfde Touretappes als de mannen, alleen een dag eerder. 

  Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen leverden een heroïsche strijd in  de vijfde editie van La Course. Wie na die bergetappe watertandend naar meer verlangt, blijft echter op zijn honger zitten. De vrouwen moeten het met één rit stellen in Frankrijk.

   

  En daar is Claire Floret het niet mee eens. Met de film "La belle échappée", waarin jongeren de Tour rijden,  als inspiratiebron, richtte de 30-jarige wielrenster vorig jaar "Des Elles au Vélo" op. Die ploeg van 13 vrouwen rijdt nu elke Touretappe, maar wel een dag eerder dan de mannen.

   

  Ze dokkerden over de kasseien richting Roubaix, bedwongen de Mûr-de-Bretagne en sneden gisteren al het drieluik in de Alpen aan. Het kan tellen als eis voor een volwaardige Tour voor vrouwen.

  Bekijk hier de prestaties van Des Elles au Vélo: