• home
 • video
 • pas verschenen

  Chadli wordt ereburger van Luik na "briljante parcours Rode Duivels"

  Nacer Chadli

  Chadli scoorde het winnende doelpunt in de slotfase tegen Japan.

  Luik zal Rode Duivel Nacer Chadli op donderdag 19 juli huldigen als ereburger van de stad. Dat maakte de stad Luik zopas bekend. "Omwille van het briljante parcours dat de Rode Duivels in Rusland hebben afgelegd", klinkt het.

  De 28-jarige vleugelspeler van West Bromwich Albion scoorde in de absolute slotfase van de achtste finale tegen Japan het winnende doelpunt (3-2). Na een perfecte counter en een dito overstapje van Romelu Lukaku zorgde Chadli voor het Belgische delirium. Het doelpunt behoort tot een van de 18 genomineerden voor Doelpunt van het Toernooi.

   

  Chadli is geboren en getogen in Luik. Hij genoot zijn opleiding bij Standard om nadien op zestienjarige leeftijd naar Maastricht te trekken. Nu huldigt de stad hem als ereburger. "Omwille van het briljante parcours dat de Rode Duivels in Rusland hebben afgelegd", klinkt het.