• home
 • video
 • pas verschenen

  Benjamin Mendy, Franse efficiëntie ten top: amper spelen, 2x triomferen

  Benjamin Mendy met de WK-trofee.

  Benjamin Mendy speelde amper 40 minuten op het WK.

  Benjamin Mendy kwam dit seizoen amper 402 minuten in actie door een zware knieblessure. Hij speelde 362 minuten voor Manchester City in de Premier League en 40 minuten voor Frankrijk op het WK. Erg belangrijk was hij dus niet voor zijn teams, maar toch staan de twee prijzen voor de rest van zijn leven op zijn palmares. 

  Zware knieblessure in september

  Mendy stapte vorige zomer over van AS Monaco naar Manchester City voor net geen 60 miljoen euro. De Franse linksachter viel eind september uit met een zware knieblessure en kon pas in april zijn comeback vieren met een invalbeurt tegen Swansea City. Niet veel later vierde hij de titel met City.

   

  Mendy werd door Didier Deschamps opgenomen in de Franse WK-selectie. In Rusland kwam hij amper van de bank en speelde hij slechts 40 minuten. Hij mag zich wel wereldkampioen noemen voor de rest van zijn leven.

   

  Voor de volledigheid: Mendy speelde ook 90 minuten in de Champions League, maar die kon City niet winnen. De club van Vincent Kompany en Kevin De Bruyne was wel de beste in de League Cup, maar daarin kwam Mendy niet in actie. Die prijs staat dan ook niet op zijn erelijst.

  2017-2018 was een geslaagd seizoen voor Mendy: