• home
 • video
 • pas verschenen

  Beckenbauer feliciteert Deschamps met plaats in clubje: "Misschien eens afspreken?"

  Franz Beckenbauer.

  Franz Beckenbauer.

  Didier Deschamps trad zondag toe tot de exclusieve club van voetballers die het WK als speler en coach hebben gewonnen. Franz Beckenbauer, ook lid van het clubje, feliciteerde de Franse bondscoach in Bild.

  "Verbazingwekkend dat dit zo weinig gebeurt"

  Beckenbauer werd in 1974 wereldkampioen met West-Duitsland als speler en herhaalde dat kunstje als bondscoach van Duitsland in 1990. Eerder had de Braziliaan Zagallo hem dat voorgedaan door de WK's van 1958 en 1962 te winnen als speler en in 1970 als bondscoach. Deschamps werd wereldkampioen als speler in 1998.

   

  "Welkom in de club. We zijn nu met drie. Misschien moeten we eens afspreken", zegt de 72-jarige Beckenbauer dinsdag in Bild. "Het is verbazingwekkend dat het in de WK-geschiedenis zo weinig gebeurd is."

   

  "Velen hebben het geprobeerd, maar faalden", gaat Beckenbauer voort. Daarmee verwijst "Der Kaiser" onder meer naar Diego Maradona. "Pluisje" loodste in 1986 Argentinië naar de WK-titel in Mexico, maar faalde in 2010 als bondscoach van zijn land in Zuid-Afrika.

  Zagallo, Beckenbauer en Deschamps: