• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet over toekomst: "Deze ploeg is meer dan mij alleen"

  Greg Van Avermaet.

  Greg Van Avermaet blijft bij zijn vertrouwde stal.

  Eindelijk witte rook voor Greg Van Avermaet (33): de olympische kampioen blijft bij zijn werkgever BMC, dat wel onder de Poolse vlag van CCC een doorstart kent. "Ik wou deze organisatie niet verloren laten gaan", zegt onze landgenoot.

  "Het wachten is het waard geweest"

  "Ik wist het nog niet te lang", zegt Greg Van Avermaet over het akkoord tussen BMC en CCC. "Ik wist dat er gesprekken aan de gang waren, maar pas vorige week donderdag of vrijdag is dat concreet geworden."

   

  "Het was kort dag, maar ik had beloofd aan Jim Ochowicz (BMC-manager) dat ik tot dan zou wachten en zou blijven tot er iets uit kwam. Dan is het heel snel gegaan en heb ik kunnen tekenen."

   

  Heel wat ploegen probeerden Van Avermaet te verleiden. "De makkelijkste optie was tekenen in maart en je toekomst meteen bij je hebben. Ik had dat kunnen doen, maar ik wou deze organisatie niet verloren laten gaan."

   

  "Eigenlijk ook voor Andy Rihs, die de ploeg gesponsord heeft. Twee weken na zijn overlijden zeggen dat zijn ploeg opgedoekt is, dat is een beetje raar. Ik wou wachten en het is het waard geweest." Rihs, de sterke man achter BMC, overleed in april na een slepende ziekte.

  "Geen BMC-fiets? Dat is een opdoffer"

  BMC windt er geen doekjes om: Greg Van Avermaet is het uithangbord van de "nieuwe" formatie. "Het wordt sowieso een klassieke ploeg met wat minder focus op de grote rondes, maar we gaan een ploeg uitbouwen die genoeg diepte heeft in alle koersen. Dat is belangrijk. Deze ploeg is meer dan mij alleen."

   

  "Een groot deel van de ploeg kan blijven, 3/4e van de staf en renners zouden we graag bij ons houden. Deze ploeg is goed, maar er zal sowieso iets veranderen. Het budget is anders, de doelen zijn anders."

   

  "Dat we ook geen BMC-fietsen meer zullen hebben? Spijtig genoeg, ja. De gesprekken zijn nog aan de gang, maar de kans is klein dat ik volgend jaar nog met BMC rijd en dat is een beetje een opdoffer."