Trek begint vrouwenploeg: "Het wordt een team met gepassioneerde rijdsters"

  Wielermerk Trek maakte in Den Haag bekend dat het met een vrouwenploeg begint.

  Het fietsenmerk Trek heeft vandaag aangekondigd dat het start met een vrouwenteam. Trek is ook de sponsor van de mannen ProTour-ploeg Trek Segafredo. Lizzie Deignan wordt kopvrouw van het nieuwe team. 

  Het vrouwenpeloton is volgend seizoen weer een ploeg rijker. Het Amerikaanse fietsenmerk Trek begint vanaf volgend jaar met een vrouwenteam. CEO van Trek John Burke is erg enthousiast over de komst van het nieuwe team. "Met Trek willen we de wereld veranderen en meer mensen inspireren te fietsen."

   

  "Ons vrouwenteam zal gevuld worden met gepassioneerde rijdsters. We gaan hen ten volle steunen, zodat ze zich enkel moeten focussen op het fietsen, hetgeen ze het best kunnen."

   

  Volgens Burke krijgt de vrouwenploeg dezelfde faciliteiten als de mannenploeg en ook financieel krijgen alle rensters het goed. Verder beweerde de CEO dat "de Tour de France de perfecte plek is om het vrouwenwielrennen naar een hoger plan te tillen".

   

  Het team wil een plaats veroveren in de Women's World Tour. Trek wordt zo het eerste fietsenmerk dat een eigen professioneel vrouwenteam heeft. Op 1 augustus zal het merk verdere uitleg geven over de invulling van haar team.

  Lizzie Deignan poseert in het truitje van haar nieuwe werkgever.

  Lizzie Deignan wordt kopvrouw van het nieuwe team

  Gezicht van het team wordt de Britse renster Lizzie Deignan. Ze fietste zowel op de weg als op de piste een mooi palmares bij mekaar. Ze won onder andere de Ronde van Vlaanderen en het WK.

   

  "Ik kijk er heel erg naar uit deel te zullen uitmaken van dit team. Ik steun het bedrijf in haar missie om de sport verder te promoten. De doelen van het team liggen perfect in de lijn van mijn eigen doelen."