• home
 • video
 • pas verschenen

  Rami houdt het voor bekeken bij Les Bleus, Deschamps doet voort

  Adil Rami met de Franse vlag.

  Rami vierde gisteren de wereldtitel uitbundig.

  De internationale voetbalcarrière van Adil Rami (32) zit erop. Daags na het winnen van het WK kondigde de centrale verdediger zijn afscheid van de Franse nationale ploeg aan. Bondscoach Didier Deschamps is dan weer niet van plan om te stoppen.

  "De nationale ploeg is einde verhaal"

  Adil Rami, de wederhelft van glamourmodel Pamela Anderson (51), kwam tijdens het WK geen minuut in actie voor Frankrijk. Daarmee was hij de enige veldspeler uit de Franse kern die niet speelde in Rusland.

   

  Na de gewonnen finale tegen Kroatië kondigde de centrale verdediger van Olympique Marseille zijn afscheid van Les Bleus aan. "De nationale ploeg, dat is nu einde verhaal. Ik ben er trots op dat ik alles voor Frankrijk heb kunnen geven. Ik houd van mijn land en we hebben deze wereldtitel meer dan verdiend."

  Ik ben er trots op dat ik alles voor Frankrijk heb kunnen geven. Ik houd van mijn land en we hebben deze wereldtitel meer dan verdiend.

  Adil Rami

  Deschamps: "Ik doe niet zoals Jacquet"

  Didier Deschamps heeft er dan weer voor gekozen om nog wat langer door te gaan als bondscoach van Frankrijk. Hij heeft nog een contract tot 2020 en is van plan dat uit te doen. 

   

  "Ik doe niet alles zoals Jacquet," zei Deschamps, sinds 2012 aan het roer bij Frankrijk, zondag na het veroveren van de wereldtitel in Moskou. De toenmalige bondscoach Aimé Jacquet stopte na het winnen van het WK in 1998.

  Didier Deschamps

  Didier Deschamps is sinds 2012 bondscoach van Frankrijk.