• home
 • video
 • pas verschenen

  Pelé grapt: "Misschien maak ik mijn comeback als Mbappé records blijft evenaren"

  Kylian Mbappé.

  Kylian Mbappé scoorde gisteren in de finale.

  Kylian Mbappé (19) was ongetwijfeld één van de meest opvallende figuren op het WK in Rusland.  Zijn prestaties in combinatie met zijn leeftijd zorgen er voor dat de vergelijking met de Braziliaan Pelé al meermaals gemaakt werd.  De  inmiddels 77-jarige legende van de Goddelijke Kanaries reageerde op Twitter op de prestaties van Mbappé.

  Mbappé scoort als tiener in WK-finale

  Het nog altijd maar 19-jarige goudhaantje van Les Bleus werd na de met 4-2 gewonnen finale tegen Kroatië verkozen tot beste jongere van het toernooi. Zijn doelpunt, dat Frankrijk definitief op weg zette naar zijn tweede wereldtitel, plaatst hem naast de Braziliaanse legende Pelé, die tot voor dit WK de enige tiener ooit was die erin slaagde om te scoren in een WK-finale.

   

  Nu hij gezelschap krijgt in dit selecte clubje, reageerde Pelé gevat op Twitter: "Als Kylian mijn records blijft evenaren moet ik misschien maar eens mijn comeback maken..."

  "De koning zal altijd de koning blijven"

  Pelé was slechts 17 jaar toen hij op het WK van 1958 met twee doelpunten tegen gastland Zweden de finale in het voordeel van Brazilië besliste.  De 5-2-zege betekende de eerste wereldtitel voor Brazilië en Pelé, die er in totaal op vier Wereldbekers bij zou zijn en, als enige speler in de geschiedenis, het WK ook drie keer (1958, 1962 en 1970) zou winnen.  

   

  Ook Mbappé slaagde er dit toernooi in om twee keer te scoren in één wedstrijd, in de 1/8e finale tegen Argentinië (4-3). Toch heeft hij in zijn verdere carrière nog wel wat uitdagingen voor de boeg als hij de prestaties van Pelé zal willen evenaren.

   

  De tiener van PSG scoorde tot nog toe acht keer voor de Franse selectie in 22 wedstrijden, Pelé klokte af op 77 doelpunten in 92 matchen. Mbappé reageerde dan ook nederig op de reactie van Pelé met de volgende tweet: "De koning zal altijd de koning blijven."

  Geniet nog eens van de 4-1 van Mbappé in de finale

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.