• home
 • video
 • pas verschenen

  Maradona maakt opvallende entree bij nieuwe club: "Graag met president Loekasjenko op de foto"

  Voor Diego Maradona mag het altijd wat extraverter.

  Diego Maradona is de nieuwe voorzitter van Dinamo Brest en dat zullen ze geweten hebben bij de Wit-Russiche club. De Argentijn maakte maandag zijn entree en deed dat geheel in eigen stijl: in een wel erg opvallende wagen.

  "Hopelijk wordt Loekasjenko supporter van onze club"

  De show stelen, Diego Maradona kan het als geen ander. Op het WK in Rusland zorgde hij recent voor animo in de tribunes en ook in het Wit-Russiche Brest hebben ze nu kennisgemaakt met de excentrieke stijl van de Argentijn.

   

  Maradona gaat er aan de slag als voorzitter van de eersteklasser Dinamo Brest en maakte zijn opwachting in een opvallend grote auto. De 57-jarige voetballegende liet zich rondrijden en zwaaide de tientallen supporters vanuit het open dak enthousiast toe.

   

  Op een personferentie liet de Argentijn ook nog een opvallende uitspraak noteren.  Hij zou graag Aleksandr Loekasjenko ontmoeten, de autocratische president van Wit-Rusland. "Ik kende in het verleden Fidel Castro, Hugo Chavez en Moammar Kadhafi en momenteel kan ik het goed vinden met Vladimir Poetin", zei Maradona.

  "Nu ik in Wit-Rusland ben, zou ik graag een foto willen met Loekasjenko. Ik hoop dat hij achteraf supporter wordt van onze club.  Hopelijk is mijn aanwezigheid bij Dinamo Brest ook goed voor de groei van het Wit-Russische voetbal. Met Dinamo Brest wil ik in de bovenste regionen van de competitie meespelen."

  "Geen schrik van de sneeuw"

  Maradona woonde maandagavond meteen zijn eerste wedstrijd bij van Dinamo Brest, de club waar Marvin Ogunjimi dit voorjaar 2 maanden onder contract stond. Hij zag z'n nieuwe team, de huidige nummer 6 in Wit-Rusland, op eigen veld met 1-3 onderuit gaan tegen Shakhtar Soligorsk, de vierde in de stand.   

   

  Maradona zal in Brest verblijven, ook tijdens de strenge winter in Wit-Rusland. "Zeker. Als kind had ik geen schoenen en liep ik voortdurend blootvoets. Ik heb dus geen schrik van sneeuw", klonk het bij de Argentijn.

  Maradona tekende in mei een driejarig contract bij Dinamo Brest. Hij verliet Al-Fujairah, een tweedeklasser uit de Verenigde Arabische Emiraten. De Argentijn moet voor de "strategische ontwikkeling" van de club zorgen.