• home
 • video
 • pas verschenen

  Lotto-Soudal verliest ook Keukeleire in de Tour: "Starten is geen optie"

  Jens Keukeleire.

  Jens Keukeleire moet de strijd staken.

  De Tour de France van Jens Keukeleire is voorbij. De Lotto-renner was gisteren betrokken bij de valpartij met onder meer Richie Porte. "Hij heeft een breuk in de kop van het kuitbeen opgelopen en een kneuzing van het dijbeen", meldt zijn ploeg. Eerder moest Tiesj Benoot al opgeven.

  "Verder koersen is onmogelijk"

  Jens Keukeleire kwam gisteren vroeg in de kasseirit naar Roubaix ten val. Richie Porte was het voornaamste slachtoffer. De Australiër moest opgeven, maar voor Jens Keukeleire kwam er vandaag op de rustdag slecht nieuws.

   

  "Jens heeft een breuk in de kop van zijn kuitbeen opgelopen en een kneuzing van zijn dijbeen. Door een verrekking van de ligamenten is zijn knie instabiel. Dat maakt verder koersen onmogelijk", legt ploegdokter Servaas Bingé uit.

   

  "We hebben nog een punctie uitgevoerd om het overtollige bloed te verwijderen en de zwelling te doen afnemen, maar dat bleek geen oplossing. Starten is geen optie. Jens zal de komende twee weken een brace dragen en de vier daaropvolgende weken enkel niet-belastende oefeningen mogen doen.”

  We hebben nog een punctie uitgevoerd om het overtollige bloed te verwijderen en de zwelling te doen afnemen, maar dat bleek geen oplossing.

  Ploegdokter Servaas Bingé

  Keukeleire: "Zeer sneu dat ik moet opgeven"

  “Iedereen sprak gisteren over de zenuwachtigheid en de kasseien, maar de val waarin onder meer Richie Porte en ikzelf betrokken waren, had daar niks mee te maken", doet Jens Keukeleire het verhaal van zijn val.

   

  "Michael Valgren Andersen had een kettingprobleem en daardoor ontstond de valpartij. Ik had uiteraard wel hinder aan mijn knie, maar pas na de etappe ontstond de zwelling. Door de rustdag hoop je op beterschap, maar vandaag volgde het harde verdict.”

   

  “Ik was naar de Tour gekomen om mijn voorjaar – ook geteisterd door pech – in de vergeethoek te fietsen, en dus is het zeer sneu dat ik moet opgeven. Het is vroeg om nieuwe plannen te maken, maar ik hoop de slotfase van het seizoen nog mee te pikken en daarna een goeie winter door te maken.”

  Jens Keukeleire.

  Jens Keukeleire finishte op 16'09" van John Degenkolb.

  De val van Porte en Keukeleire: