• home
 • video
 • pas verschenen

  Wiggins zet Froome en Thomas tegen elkaar op: "Maar er is geen tweedracht"

  Thomas en Froome

  Rijdt Froome binnenkort voor Thomas?

  In zijn podcast stookt Bradley Wiggins een brandje bij Sky op waar hij zelf ooit het slachtoffer van was. "Dave Brailsford zal zowel Thomas als Froome in het oor fluisteren dat ze kunnen winnen." Maar op de persconferentie bij Sky zelf werd elke suggestie van rivaliteit weggewuifd.

  We gaan eerst even terug naar de Tour van 2012. Bradley Wiggins is op weg naar de eindzege, maar in de slotweek maakt zijn meesterknecht Chris Froome - die ook nog goed staat in het klassement - bergop een betere indruk. Hij rijdt zijn kopman zelfs een paar keer uit de wielen, tot ergernis van Wiggins.

   

  6 jaar later dreigt zich eenzelfde scenario af te spelen. Met de bergen in zicht staat Geraint Thomas voor zijn kopman Froome uit. "Als hij straks het geel pakt, zitten ze met een probleem bij Sky", zegt Wiggins in zijn Tourpodcast.

   

  "Manager Dave Brailsford zal nu zeker zowel in het oor van Thomas als dat van Froome fluisteren dat hij kan winnen. Hij is heel pragmatisch. De renners apart interesseren hem niet, wel dat ze met het team de Tour winnen."

  Retro 2012: Froome lost zijn kopman Wiggins

  Froome: "Is juist fantastisch dat we meerdere opties hebben"

  Als er onrust of een vete is bij Sky dan konden ze dat vandaag op de persconferentie goed wegsteken. Chris Froome en Geraint Thomas trotseerden, elk apart, de pers en oogden erg ontspannen.

   

  Op de vraag of er tweedracht is bij Sky antwoordde Froome met een schamper lachje. "Helemaal niet. We willen gewoon de Tour winnen, op welke manier dan ook. Het is fantastisch dat we meerdere opties hebben."

   

  "G (Thomas) is in de perfecte positie om het geel te veroveren, maar ik denk dat ik ook nog een rol zal spelen. Wat de rol van Thomas is? Zo goed mogelijk rijden. En dat doet hij momenteel perfect."

   

  Thomas zelf zegt "totaal niet aan een klassement te denken". "Ik bekijk het dag per dag, zoals ik ook in de Dauphiné deed (die hij won, red). Dat geeft mij rust. De bedoeling is dat Chris en ik allebei zo hoog mogelijk blijven staan."

   

  "Er zal uiteindelijk een natuurlijke selectie komen. Een van ons beide zal merken wie de beste van de twee is en die zal dan voor de andere moeten rijden."

  "Ook nog de Vuelta? Ik denk erover na"

  • Froome over de rest van zijn jaar: "Het klopt dat ik erover nadenk om ook nog de Vuelta te rijden. Maar niet al te hard. Laat ons eerst de Tour doorkomen."
  • Froome en Thomas over het boegeroep en de veiligheid: "Ik ben absoluut niet bang voor de fans  in de bergen. Ik focus op de wedstrijd, iets anders zit er niet in mijn hoofd", zegt Froome. "Dave (Brailsford) heeft met ASO gesproken om het zo veilig mogelijk te maken op Alpe d'Huez", zegt Thomas. "Als de mensen "boe" willen roepen: oké. Maar beïnvloed de koers niet. Ga niets gooien of raak de renners niet aan."